Neem een kijkje in uw riool

Als er iets niet goed zit in uw riool, wilt u natuurlijk weten waar dat is zodat u het probleem kunt (laten) aanpakken. Er zijn verschillende mogelijkheden met betrekking tot het laten inspecteren van uw riool:

  • Camera inspectie
  • Traceer leidingen
  • Rookinspectie

Maak uw keuze en wij komen onderzoek doen. Bel 0623979071 voor meer informatie.

Camera inspectie

Heeft u het gevoel dat er iets niet helemaal lekker zit in uw riolering, maar heeft u geen idee wat er aan de hand is? Of weet u niet precies waar de oorzaak van een lekkage of een regelmatige verstopping zich bevindt? Met geavanceerde apparatuur komt u precies te weten waar uw riool vastloopt. Door de moderne camera inspectie apparatuur wordt eenvoudig een probleem met uw afvoer of riolering onderzocht en in kaart worden gebracht. Zo kan er bijvoorbeeld worden geconstateerd of een verstopping bijvoorbeeld door boomwortels of een rioolbreuk worden veroorzaakt. Dit voorkomt overbodig graafwerk, maar helpt u wel bij het oplossen van uw rioolprobleem.

Wanneer het probleem, naar aanleiding van de camera inspectie, is vastgesteld, kunnen wij uiterst efficiënt te werk gaan. Wij brengen graag advies aan u uit en indien gewenst een vrijblijvende offerte voor het verhelpen van het probleem.

Traceer leidingen

De riolering van woningen is ondergronds. Wanneer zich een verstopping of lekkage voordoet en u weet niet precies hoe en waar de riolering van uw huis is aangelegd zult u meestal gravend door uw tuin moeten zoeken naar de plek en oorzaak. Dit hoeft echter niet! Het is namelijk ook mogelijk om rioolafvoerbuizen te laten traceren. Hiermee komt u te weten waar:

  • De leidingen van het riool precies lopen
  • De ontstoppingspunten zitten

Om het riool goed in kaart te kunnen brengen, wordt gebruik gemaakt van speciale apparatuur. Met deze apparatuur is het mogelijk zowel de ligging als de diepte van de buizen te bepalen. Dit wordt bepaald door een zender in de leiding te brengen waarna deze getraceerd wordt met peilapparatuur.Deze methode bespaart u een hoop tijd en geld. Meer weten? Neem dan contact op.

Rookinspectie

Stankoverlast is een enorm vervelend probleem, maar vooral ook zeer ongezond. Er kunnen namelijk schadelijke rioolgassen ingeademd worden, waardoor misselijkheid, duizeligheid en zelfs flauwvallen kan optreden. Zo’n probleem dient snel opgelost te worden door een specialist.

Rioolstank is een veel voorkomend probleem dat vaak wordt veroorzaakt door open verbindingen en kleine scheurtjes in rioolleidingen. Dit is lastig te traceren, want waar komt de stank nu precies vandaan? Met behulp van rookinspectie kan eenvoudig achterhaald worden waar de stankoverlast vandaan komt. Met behulp van een rookgenerator wordt het rioolstelsel gevuld met (natuurvriendelijke) rook. De rook zal door de kleinste kieren of scheurtjes naar buiten komen (waar de stank dit ook doet). Ook het niet functioneren van sifons en andere stankafsluiters wordt direct zichtbaar bij het gebruik van de rookgenerator. Mocht blijken dat de riolering defect is, dan kan door middel van een camera inspectie, de locatie van het defect getraceerd worden.

Na de rookinspectie/camera inspectie zijn wij in staat u snel een duidelijk plan van aanpak te bieden om het probleem definitief op te lossen.

VCA Gecertificeerd

25 jaar vakmanschap

Bij spoed 24-uurs service

Heeft u riool een inspectie nodig?

Maak direct een afspraak

    * verplichte velden